Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

O πρώτος γύρος της Α1 Ερασιτεχνικής ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο, με τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής

016Και ενώ πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και ο κόσμος μπαίνει σιγά σιγά (ελπίζουμε…) σε εορταστικό κλίμα, ο πρώτος γύρος της Α1 Ερασιτεχνικής ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο, με τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής, προτελευταίας για το 2013 καθώς η ΕΠΣ προγραμμάτισε για το επόμενο Σάββατο 21/12 την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

Το πρόγραμμα της αυριανής μέρας περιλαμβάνει πολύ σημαντικές αναμετρήσεις σε όλα τα «μέτωπα» και εκτός της αγωνιστικής σημασίας που αποκτά μία νίκη, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η ψυχολογία που βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην θετική πορεία και τα ανάλογα αποτελέσματα.
Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των αναμετρήσεων της 15ης αγωνιστικής, που θα καλυφθούν σε ζωντανή εξέλιξη τόσο μέσα από το www.imathiasportsnews.gr όσο και από τη σελίδα μας στο facebook, της οποίας διαχειριστές είναι και οι συνεργάτες που θα βρεθούν στα γήπεδα και θα σας μεταφέρουν άμεσα τις εξελίξεις :
ΑΕ Καψόχωρας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Δύσκολη έξοδος για την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος, που μεταβαίνει στην όμορη Καψόχωρα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Οι «ασπρόμαυροι», που συνεχίζουν αήττητοι μετά τις 14 πρώτες αγωνιστικές, θα επιδιώξουν να κλείσουν θετικά τον πρώτο γύρο και να περιμένουν στραβοπάτημα του δεύτερου Φίλιππου Μελίκης, που αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αχιλλέα Νεοκάστρου. Η διαφορά των τεσσάρων βαθμών δίνει νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση τίτλος και αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η έκβαση της αυριανής αγωνιστικής. Ο Σάκης Παγγούρας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα για την αυριανή αναμέτρηση, με τον ομόλογο του Χρήστο Τερζίδηεντούτοις να στερείται τις υπηρεσίες του Χρήστου Κοτούλα, που αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στο γήπεδο της Μέσης. Η ανοδική πορεία στις τελευταίες αναμετρήσεις είναι οδηγός για τους «κιτρινόμαυρους», που προετοιμάστηκαν με στόχο να τα δώσουν όλα για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα με αντίπαλο τους γείτονες από την Αλεξάνδρεια.
Αχιλλέας Νεοκάστρου – Φίλιππος Μελίκης : Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι πρωταθλητές, που προέρχονται από ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών, απομακρυνόμενοι σημαντικά από την…διακεκαυμένη ζώνη, υποδέχονται τον Φίλιππο Μελίκης, που επιστρέφει σε αγωνιστική δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕ Αλεξάνδρειας. Το Imathia Sports News παρακολούθησε από κοντά την προετοιμασία των δύο ομάδων για το αυριανό παιχνίδι, με την αισιοδοξία να είναι διάχυτη στα δύο στρατόπεδα και αμφότερους προπονητές να δίνουν το…σύνθημα για νίκη στο αυριανό τοπικό ντέρμπι. Οι ιδιαιτερότητες που πηγάζουν από την συγκεκριμένη αναμέτρηση…αμέτρητες:
- Ο προπονητής του Αχιλλέα, Αντώνης Νησελίτης διετέλεσε πέρσι βοηθός του Γιώργου Ντάμτσιου στον Φίλιππο Μελίκης. Εκτός των άλλων, έχει προϋπάρξει και στο παρελθόν στον πάγκο του Αχιλλέα.
- Στον Αχιλλέα αγωνίζονται φέτος οι Χρήστος Αράπος και Θανάσης Ανδρίτσος που αγωνίστηκαν πέρσι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.
- Ο προπονητής του Φίλιππου Μελίκης, Κώστας Παυλόπουλος ήταν πέρσι υπεύθυνος της Ακαδημίας του Αχιλλέα ενώ ο βοηθός του Αντώνης Δακόπουλος κατείχε το ίδιο πόστο στον πάγκο του Αχιλλέα πέρσι. Διετέλεσε και πρώτος προπονητής στην αρχή της χρονιάς.
- Τη φανέλα του Φίλιππου φέτος φορούν οι Αλέξης Χαραλαμπίδης, Έρβιν Μπούφι, Δημήτρης Τσιούπρος και Παναγιώτης Παπαδόπουλος που πέρσι αγωνιζόταν στους πρωταθλητές.
Όπως διαπιστώνετε, το αυριανό παιχνίδι αποτελεί το απόλυτο ντέρμπι για τους δύο συλλόγους, που παρά την μεγάλη βαθμολογική διαφορά και το εξαιρετικό σερί που μετρά ο Φίλιππος (9 σερί νίκες), θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ας δούμε τα στιγμιότυπα του περσινού αγώνα των δύο ομάδων, που κατά σύμπτωση ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής (19/12/2012) :
Νηρέας Βέροιας – Αχιλλέας Νάουσας : Στο γήπεδο της Μέσης μεταβαίνει ο τρίτος της βαθμολογίας Αχιλλέας Νάουσας, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Νηρέα Βέροιας. Οι «κυανόλευκοι», που έσπασαν το σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕ Χαρίεσσας (1-0), θα επιδιώξουν να κλείσουν τον πρώτο γύρο με το 10ο ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα και ανάλογα με την εξέλιξη των αναμετρήσεων να μειώσουν τη διαφορά από τους προπορευόμενους. Στην αντίπερα όχθη, οι νεοφώτιστοι του Γερμανού Σιαφαρίκα κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από το Κλειδί την προηγούμενη αγωνιστική και να πάρουν μία σημαντική βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
ΑΕ Χαρίεσσας – Ατρόμητος Διαβατού : Από τα πλέον κλασικά ντέρμπι της κατηγορίας. Δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εξαιρετικό πρόσωπο και που φέτος βρίσκονται και πάλι στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αναμετρώνται το Σάββατο στο γήπεδο της Χαρίεσσας. Η τοπική ΑΕΧ, που αν και απέδωσε πολύ καλά στο Γιαννακοχώρι δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, υποδέχεται τον Ατρόμητο Διαβατού, που με την ισοπαλία στο Παλαιό Σκυλίτσι υποχώρησε στην τέταρτη θέση. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 8 βαθμοί, ωστόσο αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που όπως κάθε χρόνο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δημήτρης Χαλκιάς και Μάκης Γιαννόπουλος δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα για την αυριανή αναμέτρηση και θα επιλέξουν την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Άτλας Ζερβοχωρίου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Στην έδρα του ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο ο νεοφώτιστος Άτλας, που υποδέχεται τον επίσης νεοφώτιστο Άρη, σε μία αναμέτρηση που οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από εκ διαμέτρου διαφορετικά αποτελέσματα. Η ομάδα τουΚώστα Κατσώνη ηττήθηκε στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση που δεν είχε τις επιθετικές πρωτοβουλίες προηγούμενων αναμετρήσεων, ενώ αντίθετα το σύνολο του Γιάννη Νούσιου απέσπασε παληκαρίσια ισοπαλία από τον Ατρόμητο Διαβατού και ενώ ο νεαρός τεχνικός είχε μόλις 11 παίκτες στη διάθεση του! Την ίδια εικόνα θα παρουσιάζει το ρόστερ και στο αυριανό παιχνίδι, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» εκτός των δεδομένων απουσιών των τιμωρημένων Γιώργου Δαρδακούλη και Άρη Πετικόπουλου(τιμωρημένοι), αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Γιάννης Νούσιος ρισκάρει τη συμμετοχή τους.
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Νέα Γενεά Νικομήδειας : Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας για τον Μέγα Αλέξανδρο που υποδέχεται την ουραγό Νέα Γενεά, με στόχο την 7η νίκη στο πρωτάθλημα, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να τους φέρει στην 5η θέση με το τέλος του πρώτου γύρου! Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, με το εντυπωσιακό…ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές, έχει αποσπαστεί σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη που βρέθηκε στην αρχή του πρωταθλήματος και πλέον στοχεύει στο καλό πλασάρισμα στο τέλος της σεζόν. Από την άλλη πλευρά, δυσοίωνο είναι το μέλλον για την ιστορική ομάδα της Νικομήδειας, που αγωνίζεται με σύνθεση ανάγκης στα τελευταία παιχνίδια, λόγω των πολλών απουσιών, πρωτοκλασάτων κυρίως παικτών.
ΑΕ Αλεξάνδρειας – Εθνικός Κλειδιού : Βαθμολογική…ανάσα παίρνουν οι «κυανόλευκοι», που με τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο την ΑΕ Αλεξάνδρειας, ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο με την ικανοποιητική συγκομιδή των 21 βαθμών, που τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Φίλιππος Μέσης : Αμφίρροπο παιχνίδι διεξάγεται αύριο στον Άγιο Γεώργιο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, έχουν δείξει καλό πρόσωπο ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Το σύνολο του Σάκη Παπαδίνα, παρά το κακό της ξεκίνημα φαίνεται πως βρίσκει την αγωνιστική της ταυτότητα, εντούτοις θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση την περίοδο του Ιανουαρίου ενόψει της μάχης για την παραμονή στην κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και το συγκρότημα του Μπάμπη Πετρίδη, που οι 16 βαθμοί ως συγκομιδή μέχρι στιγμής δεν τους επιτρέπει να εφησυχάζουν και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Η αυριανή αναμέτρηση είναι καθοριστική και για τους δύο αντιπάλους, με την ισοπαλία να μη βολεύει κανέναν στην προκειμένη περίπτωση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής και η συνολική εικόνα του πρωταθλήματος :
Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Φίλιππος Μέσης
Αχιλλέας Νεοκάστρου – Φίλιππος Μελίκης
ΑΕ Καψόχωρας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας
ΑΕ Αλεξάνδρειας – Εθνικός Κλειδιού
Άτλας Ζερβοχωρίου – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου
Νηρέας Βέροιας – Αχιλλέας Νάουσας
ΑΕ Χαρίεσσας – Ατρόμητος Διαβατού
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Νέα Γενεά Νικομήδειας
δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής
imathiasportsnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου