Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μάχη για τη «Χρυσή Μπάλα» Κριστιάνο εναντίον Μέσι και σφήνα ο Ριμπερί



 
Αυτοί είναι οι τρεις σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που διεκδικούν την κορυφαία ατομική διάκριση για το 2013
Οπως αναμενόταν, η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football ανακοίνωσαν, τη Δευτέρα (9/12), πως η «Χρυσή Μπάλα» του 2013 θα διεκδικηθεί από τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Φρανκ Ριμπερί.
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 13/1/2014, στη Ζυρίχη, με πολύ πιθανή την ανάδειξη του Γιούπ Χάϊνκες ως κορυφαίου προπονητή της χρονιάς (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και Γιούργκεν Κλοπ οι άλλοι διεκδικητές), ενώ εξαιρέθηκε το γκολ του Παναγιώτη Κονέ από την τελική τριάδα της σχετικής κατηγορίας (βραβείο Πούσκας), επομένως αυτό το έπαθλο θα καταλήξει σε έναν εκ των Ιμπραΐμοβιτς (βίντεο), Μάτιτς, Νεϊμάρ.
Από τη χρονιά (2010) που ενοποιήθηκαν το βραβείο της FIFA μ'εκείνο του France Football, νικητής αναδεικνύεται συνεχώς ο Μέσι (!), γεγονός που κάνει πολλούς να υποψιάζονται ότι φέτος ήρθε η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να στηθεί στο κέντρο της σκηνής, για την παραλαβή της "Χρυσής Μπάλας".
Οσον αφορά στις γυναίκες, το αντίστοιχο βραβείο θα διεκδικήσουν οι Ναντίνε Άνγκερερ (Γερμανία), Μάρτα (Βραζιλία) και Αμπι Γουάμπαχ (ΗΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου