Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση του Πλατινί Κάθε κίτρινη κάρτα και... αποβολή!



Θυμίζουν ράγκμπι οι καινοτομίες που 
έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος της 
UEFA που θέλει επίσης να προστατέψει τους τερματοφύλακες
Τις σκέψεις του για ριζικές καινοτομίες στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου μοιράστηκε με τον Τύπο ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, μέσω της συνέντευξης που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα AS.
Κατ'αρχήν, θέλει να πάψει να συνοδεύεται η ποινή του πέναλτι με αποβολή του υπαίτου τερματοφύλακα («το πέναλτι, από μόνο του, είναι αυστηρή τιμωρία»), ενώ για παίκτη που θα δέχεται κίτρινη κάρτα προτείνει την προσωρινή αποβολή του από τον αγώνα, για 10 ή 15 λεπτά. Επιπλέον, θέλει να προκρίνονται στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι κυπελλούχες ομάδες κάθε χρονιάς, κάτι που αντικρούουν μονίμως οι εθνικές ομοσπονδίες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Πλατινί:

- Για την κίτρινη κάρτα: "Θέλω να γίνει όπως γίνεται στο ράγκμπι, τιμωρώντας τον παίκτη που έχει παραβεί έναν κανονισμό με 10 ως 15 λεπτά αποβολή. Είναι μια ιδέα. Πρέπει να ωριμάσει και να δούμε αν είναι για το καλό του παιχνιδιού. Είναι μια πρόταση που πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα. Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, η ομάδα που ωφελείται είναι η αντίπαλη στο ίδιο ματς, και όχι κάποια τρίτη, λόγω της μεταφοράς καρτών σε άλλα ματς".

- Για τους τερματοφύλακες: "Είναι υπερβολικό να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας, επειδή υπέπεσε σε παράβαση εντός της περιοχής του. Το πέναλτι από μόνο του είναι αρκετά αυστηρή τιμωρία. Πιστεύω ότι όλοι, στη FIFA και την UEFA, συμφωνούν, εκτός από μια ή δυο χώρες που δεν θέλουν αυτές τις αλλαγές".

- Για τις ομάδες που κατακτούν το Κύπελλο στις χώρες τους: "Συμφωνώ με την πρόταση να έχουν έξτρα προνόμιο οι κυπελλούχες ομάδα. Την έχουμε κουβεντιάσει πάρα πολλές φορές αυτή την πιθανότητα, αλλά κάθε φορά που έρχεται η ώρα να ψηφίσουμε την πρόταση οι περισσότερες χώρες διαφωνούν με το να καταλαμβάνει τη μία θέση τους στο Τσάμπιονς Λιγκ ο νικητής του κυπέλλου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου