Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η απίστευτη ιστορία της Ερις Χούλιχαν -Η 32χρονη άλλαξε φύλο αλλά για την αγγλική ομοσπονδία παραμένει άνδρας [εικόνες]

 Η απίστευτη ιστορία της Ερις Χούλιχαν -Η 32χρονη άλλαξε φύλο αλλά για την αγγλική ομοσπονδία παραμένει άνδρας [εικόνες]
Το διαβατήριο και η άδεια οδήγησης λένε ότι πρόκειται για γυναίκα, το ίδιο και τα νέα επίπεδα των ορμονών της, αλλά για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας η 32χρονη Έρις Χούλιχαν εξακολουθεί να είναι άνδρας και, ως τούτου, δεν μπορεί να παίξει στη «Middleton Park Ladies».

Η υπεύθυνη πωλήσεων από το Σέφιλντ ξεκίνησε τις ενέργειες για την αλλαγή φύλου τον Ιανουάριο του 2012. Τον Μάρτιο του επόμενου έτους θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να γίνει γυναίκα από κάθε άποψη, αλλά οι νόμοι στο αγγλικό ποδόσφαιρο καθορίζουν ότι θα πρέπει να περάσουν δύο χρόνια από την εγχείρηση αλλαγής φύλου πριν χορηγηθεί το δικαίωμα επιλογής ομάδας.
Στην ουσία, βεβαίως, δεν πρόκειται παρά για μια ασφαλιστική δικλείδα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αθλητική ενίσχυση που απορρέει από την παρουσία των αρσενικών ορμονών στο σώμα, στο μεταβατικό στάδιο.
Έτσι, ακόμη αν και αν διαθέτει επιστολή από το γιατρό της που επιβεβαιώνει τη γυναικεία μεταμόρφωσή της σε ορμονικό επίπεδο, ακόμη και αν οι συμπαίκτριες στην ομάδα την έχουν πλέον αποδεχθεί από καιρό ως γυναίκα, η Έρις είναι αναγκασμένη να βλέπει τους αγώνες της «Sunday League» από την εξέδρα .
«Θέλω μόνο να παίξω ποδόσφαιρο. Όταν οι συμπαίκτριές μου και οι άλλες ομάδες του πρωταθλήματος το έχουν αποδεχθεί, τότε ποιο είναι το πρόβλημα;» αναρωτήθηκε η Χούλιχαν μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Sun».
Κατά ειρωνικό τρόπο και παρά το ότι έχει χάσει κάθε όφελος που προέρχεται από την τεστοστερόνη, ως αποτέλεσμα της θεραπείας στην οποία υποβάλλεται, αν η Έρις αποφάσιζε να επιστρέψει για να παίξει στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου «5Χ5», στην οποία αγωνίστηκε για πέντε χρόνια, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
«Αν όμως ζητήσω να παίξω με τις γυναίκες η ομοσπονδία το απαγορεύει, επειδή κατ΄ αυτούς είμαι ακόμη άνδρας», πρόσθεσε απαρηγόρητη η Χούλιχαν, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική. «Aν δεν αλλάξουν ιδέες και δεν ανοίξουν τα μάτια τους όχι μόνο δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ, αλλά ούτε καν να ασκήσω έφεση δύναμαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου