Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Από την Διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια έγινε γνωστό ότι το Κέντρο θα είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο 14-15/12

Ανοίγουν τα Πηγάδια το Σάββατο
Από την Διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια έγινε γνωστό ότι το Κέντρο θα είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο 14-15/12. Σε λειτουργία θα είναι το πλατό με τον συρόμενο αναβατήρα μπροστά στο lift-bar. Στην ανακοίνωσή του το Χιονοδρομικό αναφέρει:
"Το πλατό δίπλα στο Σ2 είναι έτοιμο με άριστης ποιότητας χιόνι χάριν του συστήματος τεχνητής χιόνωσης το οποίο είναι σε πλήρη λειτουργία από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου. Συνολικά 23 μονάδες παραγωγής ("κανόνια") παράγουν τεχνητό χιόνι και έχουν δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για χιονοδρομία από μηδενική βάση. Δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε το χατίρι να έχουμε φυσικό χιόνι όμως το προσωπικό των 3-5 Πηγαδιών (Αναπτυξιακή Χιονοδρομίας Νάουσας ΑΕ) δουλεύει νυχθημερόν για να διαθέσει τις πίστες σε όλους τους ανυπόμονους χιονοδρόμους. Εφόσον η θερμοκρασία το επιτρέψει θα δοθεί σε λειτουργία και ο Παράδεισος.
Επιπλέον από τις 21 Δεκεμβρίου λειτουργεί και το μοναδικό ski in – ski out ξενοδοχείο της χώρας ανανεωμένο επάνω στο χιονοδρομικό κέντρο με 55 κλίνες. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί εστιατόριο με θέα στις πίστες του χιονοδρομικού καθώς και καφέ μπαρ το οποίο επίσης έχει ανακαινιστεί.
Τα 3-5 Πηγάδια είναι το μοναδικό χιονοδρομικό στην Ελλάδα το οποίο διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Το σύστημα αποτελείται από μία λιμνοδεξαμενή 10.000 κυβικών μέτρων, ένα αντλιοστάσιο με δύο πολύ ισχυρές αντλίες, το δίκτυο των σωληνώσεων κατά μήκος των πιστών το οποίο διαθέτει 50 κρουνούς και σε αυτούς τους κρουνούς είναι εγκατεστημένα 23 κανόνια. Ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται από ειδικό hardware και software το οποίο επιτρέπει την αυτόματη λειτουργία του και την συνεχή έλεγχο της ποιότητας παραγωγής χιονιού. Η παραγωγή του τεχνητού χιονιού είναι μία εντελώς φυσική διεργασία και δεν περιλαμβάνει κανενός είδους χημικά. Μάλιστα επειδή, όπως είπαμε, η ποιότητα του χιονιού ελέγχεται αδιάλειπτα και αυτόματα από το σύστημα, το τεχνητό χιόνι είναι πάντα ιδανικό για χιονοδρομία. Τα κανόνια ψεκάζουν νερό και αέρα με πολύ υψηλή πίεση (25 bar) και σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία (υγρή θερμοκρασία < - 2,2ο C) περιβάλλοντος δημιουργούνται νιφάδες χιονιού οι οποίες πέφτουν στο έδαφος. Έπειτα αναλαμβάνουν οι χιονοστρωτήρες την διάστρωση των ''Βουνών'' χιονιού σε όλο το μήκος και πλάτος της πίστας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου