Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δηλώσεις του Μισέλ Πλατινί Χειμώνα θα βγάλουν το Μουντιάλ 2022

Δεκέμβριο του 2022 προτείνει η FIFA, Ιανουάριο του 2023 η UEFA για να μην «πειράξει» το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ
 
ΟΚ, θα το ζήσετε κι αυτό: να βλέπετε live αγώνες του Μουντιάλ μπροστά στο αναμμένο τζάκι του σπιτού σας! Γιατί είναι πλέον οριστικό, σύμφωνα με τον Μισέλ Πλατινί, ότι εγκαταλείφθηκε από τη FIFA το αρχικό σενάριο περί διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου το καλοκαίρι του 2022, όταν θα «βράζει» ο τόπος, στο Κατάρ, και δε θα μπορούν ν'ανασάνουν, καλά-καλά, ποδοσφαιριστές και θεατές. Μένει ν'αποφασιστεί ποιό μήνα, Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, θα γίνει η σέντρα του πρώτου αγώνα εκείνης της διοργάνωσης, που ενδέχεται να μοιραστεί και σε άλλα αραβικά εμιράτα!

Οσο για το εύλογο ερώτημα, πόσες πιθανότητες θα είχε το Κατάρ να κερδίσει τη μάχη διεκδίκησης του Μουντιάλ 2022, ορίζοντας χειμερινό πρόγραμμα, αυτό ουδείς παράγοντας της παγκόσμιας ή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου κάνει τον κόπο ν'απαντήσει. Το μόνο που τόνισε ο Πλατινί, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα "AS", είναι ότι αποκλείεται να πάρουν την απόφαση που έλαβαν πριν δύο χρόνια, στη Ζυρίχη:
"Το Μουντιάλ θα γίνει στο Κατάρ. Ολα μπορεί ν'αλλάξουν, αλλά όχι η έδρα διεξαγωγής του. Ως UEFA, πάντως, έχουμε προτείνει να γίνουν κάποια παιχνίδια και σε γειτονικά Εμιράτα. Αλλά αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν μετά τη λήξη του επικείμενου Μουντιάλ της Βραζιλίας, το ερχόμενο καλοκαίρι".
Ο πρόεδρος της UEFA συμπλήρωσε ότι προτείνει, ως μήνα διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022, τον Ιανουάριο του 2023, για να μην επηρεαστεί σημαντικά το καλαντάρι του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2022-23, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA, σε δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου