Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

...Οι Γάλλοι ψήφισαν Γκάλη !

Ο Νίκος Γκάλης και ο αείμνηστος Ντράζεν Πέτροβιτς κατέλαβαν την 1η και τη 2η θέση για τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα στο δημοψήφισμα της «L'Equipe»
Ο Νίκος Γκάλης και ο αείμνηστος Ντράζεν Πέτροβιτς κατέλαβαν την 1η και τη 2η θέση για τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου μπασκετμπολίστα στο δημοψήφισμα της «L'Equipe»
Μπορεί να μην κατάφερε να μπει στο φημισμένο «Χολ Οφ Φέιμ» της Μασαχουσέτης πριν από μερικούς μήνες, αλλά ο Νίκος Γκάλης ήταν και παραμένει ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας!
Αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει και το κοινό της Γαλλίας που είπε «oui» στον «γκάνγκστερ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γυρίζοντας την... πλάτη στο μεγάλο τους αστέρι και σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Τόνι Πάρκερ!
Η φημισμένη αθλητική εφημερίδα «L'Equipe» ανέβασε στον «αέρα» του Διαδικτύου δημοψήφισμα για τον καλύτερο μπασκετμπολίστα που πάτησε στα παρκέ της Ευρώπης και ο Νίκος Γκάλης κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση! Αν και ξεκίνησε από... χαμηλά στην εν λόγω ψηφοφορία, τα τελευταία 24ωρα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση κατακτώντας τους περισσότερους πόντους ανάμεσα σε 22.000 (περίπου) ψηφοφόρους!
Οι πρώτοι
Το ποσοστό του άγγιξε το 30% των προτιμήσεων, αφήνοντας στη 2η θέση τον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Τόνι Πάρκερ, οι οποίοι ισοβάθμησαν με 20%! Ο Νοβίτσκι (17%) και ο Κούκοτς (14%) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, ενώ από τα ονόματα που είχαν προταθεί ήταν και οι Σαμπόνις, Γκασόλ, Μποντιρόγκα, Κόρατς, Ναβάρο, Μπέλοφ, Ντίβατς, Κιριλένκο, Μενεγκίν, Σρεμπφ, Στογιάκοβιτς, Βολκόφ, Ντανίλοβιτς, Σλάβνιτς και Τσόσιτς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί από τις 16 του μήνα, αλλά πήρε παράταση μήπως και... ανέβει ο Γάλλος Τόνι Πάρκερ. Μάλιστα, όπως άφησαν να εννοηθεί, ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί επισήμως με δημοψήφισμα και... ειδικής επιτροπής!! Φυσικά ο λόγος είναι προφανής, αφού θέλουν πάση θυσία να αναδείξουν τον... δικό τους αστέρα και όχι τον -κατά γενική ομολογία- καλύτερο μπασκετμπολίστα που πέρασε από την Ευρώπη.
Στη συνείδηση του κόσμου κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με τον Νίκο Γκάλη να βάζει ένα ακόμα παράσημο στο πλούσιο βιογραφικό του.
Εστω και αν πέρασαν 20 χρόνια ολόκληρα από τότε που φόρεσε για τελευταία φορά την αθλητική του περιβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου